M-am mutat!

In mod normal dupa cateva secunde o sa sariti automat la noua adresa. Daca nu se intampla click aici
http://sorin.greencore.ro
si eventual schimbati bookmark-urile.

luni, 17 august 2009

Luo ye gui gen

Un film atat de pe gustul meu nu am mai vazut de foarte mult timp. Aproape ca nu credeam ca mai e posibil. Unul din putinele filme cu al carui erou principal ma pot identifica fara probleme. Aventurile unui om normal intr-o calatorie anormala. Printr-o lume normala. Fara nevrotici, homosexuali, ucigasi de profesie transformati in bucatari, bucatari transformati in ucigasi de profesie, femei cu centura neagra 200 de dani, nespalati care ajung milionari, milionari care ajung nespalati si mai ales fara sex in grup.

Este vorba despre un chinez care ii promite amicului sau sa-i duca trupul acasa. Si incearca sa o faca pornind cu amicul sau in spinare intr-o calatorie lunga (China e al dracului de mare). Evident, intampina o gramada de probleme, e pe punctul de a renunta, trece prin tot felul de situatii relativ neobisnuite.

Nu exista nici un moment in acest film care sa nu te puna pe ganduri. In ciuda derularii lente, neobisnuite pentru privitorul filmelor de azi, fiecare secunda din film este incarcata de semnificatii. Fiecare intalnire, fiecare miscare, fiecare situatie care apare in calea personajului nostru este arhetipala.

Spre sfarsitul calatoriei, purtand trupul prietenului lui in spate, este depasit pe sosea de o gramada de masini, autobuze, camioane care, evident, refuza sa il ia si pe el. Putin mai tarziu vedem toate masinile oprite datorita unei caderi de bolovani iar eroul nostru ii depaseste usor, usor, fara macar sa se uite la ei. Roata se poate intoarce, fie daca numai pentru scurt timp.

Si nu, nu exista nici o scena de necrofilie.

Filmul a fost la Cinemax. Promo-ul de imediat de dupa film a sunat asa (citez din memorie): Lesbiene si homosexuali, iubirea dintre un arab si o evreica, o relatie intre un profesor si studenta lui. Toti suntem diferiti. Descopera marea cinematografie in August. Gata, pauza s-a terminat, capul la fund.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu