M-am mutat!

In mod normal dupa cateva secunde o sa sariti automat la noua adresa. Daca nu se intampla click aici
http://sorin.greencore.ro
si eventual schimbati bookmark-urile.

marți, 11 august 2009

Ciripim o opera?

Se scrie o opera pe twitter. Scrie chiar bbc-ul despre asta. Oamenii nu mai stiu ce sa faca ca sa capete un pic de atentie. E disperare mare moncher. Se pare ca nimeni nu mai e dispus sa dea bani pe lucrurile scumpe care nu se pot etala instantaneu la cingatoare sau la gat. Opera - o ocupatie scumpa, scumpa pentru cantareti, scumpa pentru proprietarii de teatre, scumpa pentru public. Dar nu-i nimic, democratizam. Facem opera pe twitter.

Ce putem sa mai facem pe twitter? Hai sa incercam electrodinamica cuantica. Sa vedem cum stam cu supraconductibilitatea la temperaturi ridicate. Nanotehnologia e numai potrivita pentru asta mai ales ca e nano, ca si mesajele de 140 de caractere, ca si creierul majoritatii oamenilor...

Scriem o simfonie pe twitter? Proiectam tunelul dintre Marea Britanie si SUA pe facebook? Hai ca e scula de colaborare si conform noilor norme, daca trebuie mult creier el se poate obtine nu numai din cateva creiere bine mobilate dar si din cateva milioane de creiere mai reduse. In definitiv, daca un milion de maimulte bat la masina de scris un milion de ani una din ele va scrie Hamlet. Deci daca un milion de oameni scriu un milion de mesaje fiecare pe twitter o sa rezolvam propulsia hiperliminica si ne dam cu star trekul prin univers.

Abia astept sa se ia primul premiu Nobel pentru o lucrare publicata pe twitter. Ce dracu ne trebuie universitati, conservatoare, academii? Costa bani grei si nu folosesc la nimic. Se rezolva pe twitter. Marile probleme ale unamitatii? Incalzirea globala? Fuziunea la rece? Pai de ce nu ziceti fratilor! Dati un semn pe twitter. Ca in maximum un milion de ani precis milioanele de utilizatori vor rezolva problema. Compunand intre timp cateva opere si niste simfonii acolo, ca sa nu se plictiseasca. Asa cum pe vremuri barbatii adevarati rezolvau lejer problemele omenirii la un joc de table.

Ce-ar fi sa lasati voi unele lucruri pe seama oamenilor care chiar stiu ce fac? Sunt din ce in ce mai putini dar exista. Va rog eu frumos, nu proiectati poduri pe hi5. Nu construiti navete spatiale pe facebook. Nu scrieti opere pe twitter. Nu incercati sa va substituiti singurelor elemente functionale ale acestei societati pentru ca se va duce dracului. Mult mai repede decat se duce acum. Ce-ar fi sa avem un pic de respect pentru oamenii care fac zeci de ani de scoala si sa nu mai avem impresia ca putem si noi, in 140 de caractere, sa fim ca ei?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu