M-am mutat!

In mod normal dupa cateva secunde o sa sariti automat la noua adresa. Daca nu se intampla click aici
http://sorin.greencore.ro
si eventual schimbati bookmark-urile.

joi, 30 iulie 2009

Mi s-a luat de neconventional

Cine mai stie pe undeva, ascuns, un lucru conventional, sa mi-l arate si mie. Pentru ca unde intorc ochii, orice este neconventional, spulbera barierele, etc. Sunt mii de platitudini indreptate in aceeasi directie. Orice rahat produs zilele astea este descris ca avangardist si neconventional, altfel.

Deci conventionalul e un lucru rau. E nasol. Conventiile alea sunt facute pentru a fi sparte de oameni neconventionali. Ba neconventionalilor! De unde gasim pe cineva sa faca alte conventii atat de repede cat le spargeti voi?

Mie unul mi-ar fi cumplit de rusine sa mai folosesc cuvintele astea. Ce faci? Ma cac, dar ma cac altfel. Cum adica altfel? Nu stiu, altfel, neconventional. De jos in sus. De la dreapta la stanga. Cu o mica volta la final. Si fara sters la cur care e asa de plictisitor si conventional.

Chestia asta imi produce cand amuzament cand nervi. Nici nu stiu cum dracu sa descriu senzatia - mi se pare incredibil ca oamenii sa se scalde intr-o asemenea imbecilitate. Imbecilitate atat de pura, atat de nealterata de vreun pic de creier. Imbecilitate cu totul conventionala, clasica, veche de cand lumea si in care nimeni n-a reusit sa faca vre-o zgarietura avangardista. Uneori asta ma amuza. Alteori ma enerveaza. Asa e cu prostia.

Nu intamplator neconventionalul asta e legat in principal de arta si de cultura. In inginerie nu merge. Ca n-ai cum sa faci un aspirator care, in mod neconventional, sa sufle aer in loc sa-l aspire. De aici si dispretul superior afisat de neconventionali fata de plicticosii care fac aspiratoare.

Evident, totul nu e decat fum. In continuare conventiile functioneaza. Aspiratoarele aspira, masinile au volan (ce scarbos) iar avioanele au aripi (vai ce plictiseala). Printre marea de oameni conventionali care isi fac linistiti treaba si care tin lumea asta in functiune apar sporadic caraghiosi neconventionali care au impresia ca ceea ce fac ei "sparge barierele".

Si pentru ca totul e fum, neconventionalii sunt extrem de agresivi. Si se sprijina unul pe altul. Pentru ca stiu si ei ca e suficienta o miscare gresita si li se va descoperi impostura. Si se va rade de ei si vor ajunge conventionali. Ca nu e nimic mai conventional decat impostorul. In special in Romania.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu