M-am mutat!

In mod normal dupa cateva secunde o sa sariti automat la noua adresa. Daca nu se intampla click aici
http://sorin.greencore.ro
si eventual schimbati bookmark-urile.

sâmbătă, 25 iulie 2009

humanoizii cu sepci portocalii (caput aurantium)

I-am vazut pentru prima data in restaurant, la cina. Erau cam 10. Erau si 10 femei cu ei. Stateau la o masa lunga, barbatii ocupand jumatate si femeile cealalta jumatate. Intre barbati si femei era de fiecare parte a mesei un scaun gol. Se purtau ca si cum tot complexul trebuia sa auda ce spun. Vorbeau o limba ciudata, presarata cu cuvinte romanesti.

Astazi au venit pe plaja. Purtau toti sepci portocalii. Femeile nu erau cu ei. Vorbeau la fel de tare, aflati la 20 de m unul de altul. Purtau toti sepci portocalii. Printre cuvintele ciudate tasneau cand si cand cuvinte romanesti ca: "tarie de caracter", "bun simt", numai notiuni pozitive. Aparent, indiferent ce limba vorbeau, ea nu continea aceste notiuni.

Voci groase, parca ingrosate artificial. Femeile au fost la piscina in timp ce ei au venit pe plaja. I-am revazut astazi la pranz. Acelasi aranjament la masa. Femeile, ca si data trecuta nu vorbeau. Barbatii insa vorbeau pentru un intreg parlament. Si tare. Tare de se zguduiau geamurile. La un moment dat, barbatii au plecat de la masa, dand semnalul femeilor ca au voie sa vorbeasca. Femeile raman si incep sa vorbeasca. Nu stiu care din cele doua sexe era mai insuportabil, zgomotele guturale de joasa frecventa a barbatilor sau zgomotele guturale de si mai joasa frecventa a femeilor. Toate cele zece femei la un loc aveau cam tot atata feminitate cat un cauciuc de tractor.

Uitandu-ma la ei am senzatia din ce in ce mai acuta ca antropologii fac o greseala. Taxonomia biologica are un principiu simplu, daca doua organisme nu seamana prea tare unul cu celalalt, ele sunt puse in doua grupe diferite si capata nume diferite. Am avut aceasta senzatie, extrem de puternica, uitandu-ma la ei zilele astea. La ei si la toti ceilalti oameni din jurul lor. Undeva se face o greseala. Astia nu sunt oameni la fel ca mine. Trebuie sa li se creeze un grup separat, cu alt nume.

Un comentariu: