M-am mutat!

In mod normal dupa cateva secunde o sa sariti automat la noua adresa. Daca nu se intampla click aici
http://sorin.greencore.ro
si eventual schimbati bookmark-urile.

sâmbătă, 13 iunie 2009

Hai sa nu ne mai spalam.

Cum facem sa parem mai interesanti decat suntem? O varianta simpla si la indemana oricui - preocupari intense pentru problemele stringente ale civilizatiei umane. Nu poti sa bati asta. E complexa, e actuala, e de partea binelui, aduce multumire de sine si o imagine impecabila.

Imi amintesc cu amuzament de o declaratie a unei starlete al carui nume nici prin cap nu mi-a trecut sa-l retin care spunea ca ea e foarte serios preocupata de problema apei in lume. Cum ca ar stii ea din surse sigure ca daca nu facem economie la sange o sa ramanem fara apa. Deja exista - ascultati oameni buni - unii pe lumea asta care nu numai ca nu au dupa ce bea apa dar nu au nici apa de baut dupa ce. E o tragedie. Persoana isi lua angajamentul sa consume mult mai putina apa.

Pe mine brusc m-au napadit amintirile de pe vremea cand mergeam cu transportul in comun. Nu va speriati, tara asta e mult mai ecologica decat altele. Oamenii au purces deja la reducerea drastica a cantitatii de apa consumate pentru propria lor persoana asa cum se poate constata usor in orice autobuz aglomerat.

Plus ca eu mai am o problema - cum anume se consuma apa?. Te speli cu ea, curge de pe tine, se duce la canal de unde ajunge inapoi in rauri/mare/ocean. O bei, o transpiri, o pisi, o caci, o alte alea, se duce in atmosfera, la canal de unde ajunge.... Singurul mod in care poti sa stochezi apa o vreme e sa te ingrasi. Te ingrasi 1 kg stochezi vreo 600 de grame de apa. Sau sa faci un copil. Copilul respectiv este un rezervor de apa in continua crestere.

Daca am slabi fiecare cu cate 2 kg? Suntem 22 de milioane de oameni numai in Romania. Ar insemna undeva pe la 26 de milioane de litrii de apa. Suficient cat sa dai cate 4 l de apa tuturor celor din Iordania. Numai din Romania. Dar Europa? 830 de milioane. 1000 de milioane de litrii de apa. Acum inteleg eu de ce fetele astea arata ca niste creioane si se chinuie sa slabeasca in continuare. Nu e cochetarie. E grija pentru planeta. Inca o chestie importanta. Implanturile pentru marirea sanilor se fac cu solutie salina. O jumatate de Kg de apa care ar trebui si ea redata naturii si trimisa in Iordania. De persoana.

Cum ajunge apa pe care o economisim chinuind colegii de autobuz in fiecare zi de la noi in Iordania? Astea sunt detalii tehnice de care sa se ocupe cretinii aia de ingineri. Noi sa facem partea importanta. Suntem in rezonanta cu problemele lumii. Si la moda.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu