M-am mutat!

In mod normal dupa cateva secunde o sa sariti automat la noua adresa. Daca nu se intampla click aici
http://sorin.greencore.ro
si eventual schimbati bookmark-urile.

vineri, 19 iunie 2009

Neincrederea se intoarce

Ziceam nu de mult de o lege pe cale sa apara in Germania care va permite cenzura pe internet. In Canada, politia va putea in curand (in numele sigurantei cetateanului, evident) sa solicite inregistrari de la providerii de internet, fara mandat de la judecatori. E simplu. Sigur, nu avem nimic de ascuns. Sigur, suntem oameni civilizati, nu injuram in emailuri, nu descarcam filme de pe internet. Nu avem ce ascunde. Aia care au ce ascunde merita sa fie prinsi, nu? Ei bine, nu. Nu. De ce nu? Din principiu. Politistii (ca si statul in general) nu sunt o forta a binelui. Nu sunt ingeri. Sunt oameni, cu problemele lor. Daca li se da o putere prea mare asupra noastra nu vor ezita sa o foloseasca, la bine si la rau.

Nici aceste incercari, unele reusite, de a castiga instrumente de control nu sunt nevinovate. Oamenii astia (in special in Canada) ar trebui sa fie crescuti in cu totul alt spirit. Ar trebui sa fie educati de mici sa nu le treca prin cap asa ceva. Dar uite ca nu merge. Spoiala aia de educatie nu e suficienta. Cum apare o ocazie, cum incearca tot ce pot sa isi creasca puterea.

In numele sigurantei cetateanului, evident. Ganditi-va un pic. Daca lucrurile astea nu va deranjeaza macar un pic, nu meritati libertatea in care inca mai traim si pentru care au murit mult prea multi oameni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu