M-am mutat!

In mod normal dupa cateva secunde o sa sariti automat la noua adresa. Daca nu se intampla click aici
http://sorin.greencore.ro
si eventual schimbati bookmark-urile.

miercuri, 27 mai 2009

Avem un blog. Cum procedam?

Adica ce facem cu el? Simplu, scriem cate in luna si in stele in el. Scriem ce ne trece prin cap, indiferent daca ceea ce ne trece noua prin cap are sau nu vreo urma de relevanta. Aici e libertatea maxima pe care ti-o da internetul, una pe care nu am mai incercat-o pana acum si anume libertatea de a fi prost. Totusi, mica doza de maturitate pe care am atins-o de-a lungul timpului cu toata opozitia mea m-a condus la o oarecare cercetare. Adica am citit bloguri. Altele, nu pe al meu. Prima chestie pe care am constatat-o a fost inflatia utilizarii cuvantului frustrat. Nu mai foloseste nimeni cuvinte ca: prost, idiot, dobitoc, cretin, oligofren, imbecil. Noul epitet cu care se gratuleaza oamenii pe internet si la tv este frustrat.

O cautare scurta in Google pe site-urile din Romania: frustrat:117000, imbecil: 76200, cretin: 86400, dobitoc: 76500. oligofren: 15600. Prost se gaseste si in alte contexte, ca si bou iar idiot e valabil si in alte limbi.

De unde si pana unde? Poate din dorinta de detasare - cand spui frustrat e ca si cum ai da un diagnostic, nu e o insulta. Nu esti pe aceeasi treapta cu nefericitul respectiv, esti un doctor intr-un halat alb iar el e intins in pat urland de durere. Cand folosesti o insulta adevarata intrii intr-o relatie cu injuratul, defavorabila lui dar existenta. Sau poate din fereala care ne cuprinde pe toti, incet, incet dupa ce am vazut prea multe filme cu avocati: daca ma da in judecata? Poate sa demonstreze el ca nu e frustrat pe undeva? Nu poate ca suntem toti frustrati nitel, pe ici pe colo. Dar daca ii spun idiot si ma da in judecata ce fac? Cum demonstrez ca e idiot? Daca nu e?

Si pe urma, frustrat e un cuvant destept, suna intelectual, e pentru avansati, nu face parte din vocabularul oricarui taran prost. Suntem rafinati, ne duelam cu spada, nu aruncam cu cacat.

Cum insulti un om fara sa poata demonstra ca l-ai insultat? Ce-i spui, in special daca nu-l cunosti si iti lipsesc amanuntele picante din viata lui de care te poti lega fara frica? Cand nu poti sa zici de exemplu: iar ai luat un degetar de tuica Nicule? Ca stim cat tii la bautura... iar ai pierdut bani la pronosport Gigele? Ca toata viata ai crezut ca stii...Lasa-ne Marcele cu astea ca stim ce note ai avut la liceu si cum ai facut facutatea aia...nici nu mai tii minte in ce oras ai absolvit-o. Daca nu stii nimic despre el? Dar vrei sa-l strivesti pe magar, sa-l faci sa planga, sa nu mai ramana nimic din constiinta si subconstiinta lui dupa ce ai terminat cu el si ai vrea sa faci asta ca japonezul, dintr-o singura miscare, elegant si mortal. FRUSTRAT!! Ala e. E perfect. Ca de fapt si ceilalti tot aia sunt, nu? Nicu e frustrat ca nu tine la bautura si nu poate sa bea si el doua beri in carciuma ca trebuie luat cu salteaua. Gigel e frustrat ca de atatia amar de ani fotbaliatorii nu fac ce stie el ca ar trebui sa faca. Marcel ca nu mai stie cine dracu e Pitagora si ce e cu teorema. Care e cel mai mare numitor comun? Frustrarea. Deci, hai sa lovim cu invectivul universal, 5 in 1 care face tot pentru tine, curata si chiuveta, spala si geamurile, sterge copilul la cur, etc. Si avem atatea injuraturi interesante... Sunt profunt frustrat. S-a inchis cercul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu